} Nytt lysanlegg betaler seg selv | Elektroskandia Norge
Nettbutikk

Nytt lysanlegg betaler seg selv

MAN Truck & Bus i Drammen har byttet alt lys til LED. Totalkostnadsanalyse før oppstart viste at anlegget betales på ca. fire år gjennom sparte strømkostnader. Dermed kunne MAN trygt gå videre med prosjektet.

- Nytt LED-lys i verksted, lager og kontorer frigjør 22 kW. Det betyr at strømforbruket til lys er redusert med ca. 50 %, sier daglig leder Roger Husby hos MAN Truck & Bus Norge AS avd. Drammen. - Vi ser for oss en tilbakebetalingstid på fire til fem år for hele anlegget inkludert alle kostnader. Likevel har vi allerede nå lavere månedlige lyskostnader enn før moderniseringen.

Totalkostnadsanalyse
Prosjektet startet med en totalkostnadsanalyse utført av Elektroskandia ved distriktssjef Andreas Grotli. På bakgrunn av dette ble Grønn Strøm invitert inn som installatør og utførende part. Dette er en ny proaktiv måte å jobbe på som bør danne mal for lignende prosjekter. Kundene får et godt kostnadsbilde og oversikt over nedbetalingstid som beslutningsgrunnlag.

Installert under daglig drift
- Jeg vil gi både installatøren Grønn Strøm og Elektroskandia honnør for fleksibilitet og imøtekommenhet under planlegging og installasjon, sier Roger Husby hos MAN. Vi har ikke mistet en eneste verkstedstime takket være installasjon i helger når det var nødvendig.

Legger vekt på HMS
- LED-lyskvalitet gir langt bedre HMS og generell trivsel. En tilleggseffekt er at nytt lysanlegg gir inspirasjon til å pusse opp og rydde. Moderniseringen av lysanlegget er lagt merke til i MAN-organisasjonen. Det er startet prosesser om nytt lysanlegg også ved andre avdelinger, avslutter daglig leder Roger Husby. 

En av de fire store
MAN Truck & Bus er en betydelig aktør med syv avdelingskontorer. MAN er kjent for å ha meget lojale kunder og ca. 350 ansatte som yter ekstra god service. Distriktssjef Andreas Grotli fra Elektroskandia har leverandøransvar for MANs-lysprosjekter. Han kan fortelle at MAN har fått et LED-lysanlegg som gir maksimalt igjen for investeringen. - Etter de gode resultatene ved MAN i Drammen er vi nå i gang med å kartlegge MAN-verkstedene i Sarpsborg, Oslo og på Rudshøgda i første omgang, sier Andreas Grotli.

Kontakt vårt kundesenter på bestilling@elektroskandia.no
Eller kontakt din lokale selger for mer informasjon