} Strategisk EPD miljøsatsing | Elektroskandia Norge
Nettbutikk

Strategisk EPD miljøsatsing

Prysmian Group har med Elektroskandias EPD-miljødeklarasjon dokumentert Draka-kabel som en del av sitt fokus på redusert klimaavtrykk og økt bærekraft.

- EPD-miljødeklarasjoner skjerper bransjen slik at dokumenterte miljøtiltak blir en reell konkurransefaktor. Kommersiell ansvarlig Tor M. Bjørge i Prysmian Group kommenterer Elektroskandias nye EPD-miljødeklarasjon som selskapene har utviklet i fellesskap. Han sier videre:

- Alle er tjent med en generell bevisstgjøring om hva som gjør en kabel til et bedre miljøvalg. Dataene hadde vi allerede, både fra Prysmian sentralt og fra Elektroskandias logistikkløsning. Samarbeid om miljødeklarasjonene inngår i en allerede sterk strategisk miljøsatsing hos Prysmian Group.

Viser miljøansvar
Prysmian Group har vært miljøsertifisert i en årrekke kan kvalitets- og HMS-leder Anders Nymark legge til. Han sier: - Det nye er at den nøytrale tredjeparten LCA.no har kombinert kabeldata fra Prysmian Group med transport fra fabrikk og til brukersted. På det grunnlaget utvikles en sammensatt EPD-miljødeklarasjon som er unik for Elektroskandia.

Flere EPD-miljødeklarasjoner kommer
Først ute er EPD-miljødeklarasjon for Draka TSLF 24kV-kabel. I følge ledelsen i Prysmian Drammen er det flere under arbeid. Kommersiell ansvarlig Tor M. Bjørge avslutter med å sette fokus på samarbeidet med Elektroskandia, EPD-Norge og LCA.no: - Brukerne av våre kabler kan nå i større grad møte kravene til bærekraft med dokumenterte miljødata. Det gir igjen store grønne konkurransefordeler.

EPD-miljødeklarasjon for Draka TSLF 24kV-kabel kan lastes ned fra EPD-Norge.no eller via Elektroskandia sin miljøkalkulator hos LCA.no.